GAZİANTEP ULUSLARARASI ŞİİR FESTİVALİ
İMGELERİN MOZAİĞİ
İmgelerin Mozaiği Gaziantep’te Sanatseverlerle Buluşuyor
Gaziantep Uluslararası Şiir Festivali dünyadan ve Türkiye’den şairlerinin katılımı ile 2-4 Kasım 2018 tarihleri arasında ‘İmgelerin Mozaiği” temasıyla şiirin ruhunu sanatseverlere yansıtıyor.
Türkiye'nin farklı yerlerinde kültürel hayatın canlandırılması amacını taşıyan “Kültür için Alan” projesi kapsamındaki festival, Goethe Enstitüsü’nün, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun, Hollanda Elçiliği’nin ve Fransız Kültür Merkezi'nin destekleri ile bu yıl Gaziantep’te düzenleniyor.
Çevrimdışı İstanbul tarafından yaratılan etkinlik, etc. İletişim, Museum Danışmanlık ve Bilim Sanat Spor Yapım’ın (BİLSAS) destekleri; Gaziantep Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konukseverliğiyle gerçekleştiriliyor.
Tüm davetli şairlerin şiirlerinin Türkçe, İngilizce ve Arapça’ya çevrilmesiyle üç dilli olmasıyla dikkat çeken festivalin yöneticiliğini üstlenen şairler ise Efe Duyan, Gökçenur Ç. ve Nihat Özdal.
Festivalde Meksika’dan Alí Calderón Farfán, Fransa’dan A.C. Hello, Hollanda’dan Bas Kwakman, İsveç’ten Hanna Rajs Lara, Almanya’dan Matthias Göritz, ABD’den Mel Kenne ve Beyaz Rusya’dan Volha Hapeyeva; Türkiye’den Kadir Aydemir, Eren Aysan, Nilay Özer, Salih Bolat, Şükrü Erbaş şiirleriyle yer alıyor. Sedat Anar ile Suriyeli sanatçı Hannan Habaş ise bu çok renkli atmosferde müzikleri ile izleyicinin karşısına çıkıyor.
Dünyanın Şiiri 'İmgelerin Mozaiği'nde
'İmgelerin Mozaiği' temasıyla kentin tarihi ve kültürel merkezlerinde gerçekleşecek Gaziantep Uluslararası Şiir Festivali, dünya şiirinin özgün ve güçlü seslerini Türkiye’nin kültürel odak noktalarından biri olagelmiş bu kentte bir araya getiriyor.
Festivalin etkinlik yaratıcısı Çevrimdışı İstanbul Dergisi tarafından tema olarak 'İmgelerin Mozaiği'nin seçilmesinin nedeni ise Gaziantep'in antik çağlardan bugüne gelen tarihinden, kentin zengin mozaik mirasından ve yüzyıllardır göçlere kucak açışından alınan ilhamdan ileri geliyor.
Festival kapsamındaki etkinliklerde kültürlerin bir arada var olduğu bir dünya, komşuluk ve iletişim kavramları işleniyor.
Festival Programı
2 Kasım, Cuma
10:00
Öğrenci Buluşmaları ve Atölye Çalışmaları
13:30
Festival Açılış Gecesi (Zeugma Müzesi Oditoryumu)
Alí Calderón Farfán (Meksika), A.C. Hello (Fransa), Bas Kwakman (Hollanda)
Eren Aysan, Hanna Rajs Lara (İsveç), Kadir Aydemir, Matthias Göritz (Almanya), Mel Kenne (ABD)
Nilay Özer, Salih Bolat, Şükrü Erbaş, Volha Hapeyeva (Beyaz Rusya) ve Hannan Habaş’ın müzikleriyle
3 Kasım, Cumartesi
15:30
-“Edebiyata İlk Adım” Edebiyat ve Gençlik Söyleşisi (Onat Kutlar Sahnesi)
Alí Calderón Farfán (Meksika), Nilay Özer, Eren Aysan, Hanna Rajs Lara (İsveç)
17:00
-Bas Kwakman (Hollanda), Hanna Rajs Lara (İsveç), Matthias Göritz (Almanya), Nilay Özer, Salih Bolat, Volha Hapeyeva (Beyaz Rusya)
19:30
- Ülkü Tamer Anması: Gaziantep’in Büyük Şairi (Onat Kutlar Sahnesi) – Sedat Anar’ın müzikleriyle
4 Kasım Pazar
15:30
-“Şiir Yollarda”: Yolculuk, Kültürler ve Edebiyat Söyleşisi (Gaziantep Sanat Merkezi)
Bas Kwakman (Hollanda), Matthias Göritz (Almanya), Şükrü Erbaş, Volha Hapeyeva (Beyaz Rusya)
-“Şiir Mozaiğiniz Ne Kadar Renkli?”: Çokkültürlülük ve Edebiyat Söyleşisi (Gaziantep Sanat Merkezi)
A.C. Hello (Fransa), Salih Bolat, Nilay Özer, Kadir Aydemir, Mel Kenne (ABD)
19:00
Şiir Dinletisi (Kendirli Kilisesi)
Alí Calderón Farfán (Meksika), A.C. Hello (Fransa), Eren Aysan, Kadir Aydemir, Mel Kenne (ABD), Şükrü Erbaş